Luukku 10: Joulumysli

10. 12. 2016
Jouluaamu alkaa herkullisesti joulumausteilla terästetyllä myslillä. Myslistä saat myös upean ruokalahjan, kun pakkaat sen kauniiseen purkkiin.

joulumysli

Jos riisipuuro ei aattoaamuna maistu, tästä myslistä saa loistavaa energiaa päivään. Ihanan värikkäillä granaattiomenan siemenillä maustettu mysli on hyvää vaihtelua perinteisiin ja jos pidät sekä puurosta, että myslistä voit kokeilla ripotella mysliä myös puuron päälle. Yhdistelmä saatta kuulostaa oudolta, mutta on todella herkullista.

Herkullinen joulumysli
10 annosta   |   alle 30 min   |   helppo

  • ½ dl öljyä
  • ½ dl hunajaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 4 dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 dl mantelilastuja
  • ½ dl vehnäleseitä
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 1 dl rusinoita

Mittaa öljy, hunaja ja mausteet kattilaan. Lämmitä, kunnes hunaja on sulanut joukkoon. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, mantelilastut, vehnäleseet ja hasselpähkinät. Paahda mysliä 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Lisää joukkoon karpalot ja rusinat. Säilytä mysli ilmatiiviissä rasiassa. Tarjoile mysli jogurtin, granaattiomenan siemenien ja hunajan kanssa.

joulumysli2joulumysli3

Tämän ja muut ihanat joulureseptit löydät myös uusimmasta kirjastani Makeaa Joulua.

Kategoriat

Joulu Jälkiruoat

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia