Kuppikakkuja

31. 07. 2014
Ihania kuppikakkuohjeita ei voi koskaan olla liikaa. Tänään pääsin taas kehittelemään kaksi ihan uutta ohjetta, sillä illan Koko Suomi leipoo-jaksossa tehtävänä oli valmistaa kahdet erilaiset kuppikakut. Aika oli vähän tiukalla tänään, joten tein pikaisemmat versiot, enkä juuri panostanut koristeluun.

kuppikakut

Teemana oli kahdet herkulliset kuppikakut ja päädyin tekemään ne kotoa löytyvistä aineksista. No ihan joka kaapista näitä aineita ei varmasti aina löydy, mutta minä kun leivon niin paljon, varaan kotiin tiettyjä aineita aina kun käyn kaupassa. Ihan vaan jos innostus iskee yllättäen. Näiden “perusaineiden” lisäksi viikonlopulta jäi appelsiinisuklaata ja kick-patukoita, joten mauiksi valikoituivat tällä kertaa appelsiini-suklaa ja sitruuna-lakritsi. Oikeiden kilpailijoiden luomuksia voi käydä ihailemassa täällä.

kuppikakut4kuppikakut6kuppikakut5

Appelsiini-suklaakuppikakut

  • 75 g voita
  • 1 luomuappelsiinin raastettu kuori
  • 0,5 dl appelsiinilikööriä
  • 0,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kananmuna
  • 1,5 dl kevytmaitoa
  • 3 dl jauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 2,5 dl sokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa 12 paikan muffinssipelti vuuilla. Sulata voi ja sekoita joukkoon appelsiininkuori, likööri, jogurtti, kananmuna ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne nesteisiin. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se vuokiin. Paista noin 20-25 minuuttia.

Suklaaganache

  • 220 g appelsiinisuklaata (70%)
  • 3 dl kermaa
  • 2 dl sileää appelsiinimarmeladia (paseeraa kuorenpalat pois)

Kuumenna kerma ja kaada se paloitellun suklaan päälle. Anna sulaa ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä kuorrute huoneenlämpöiseksi ja vatkaa se kuohkeaksi vaahdoksi. Jos kuorrute ei meinaa vaahtoutua, laita se hetkeksi pakastimeen kovettumaan ja vatkaa se hieman jähmettyneenä kuohkeaksi. Laita kuorrute pursotinpussiin odottamaan. Levitä jokaiselle kuppikakulle lusikallinen appelsiinimarmeladia ja pursota päälle suklaakuorrutetta.

kuppikakut3kuppikakut2

Sitruuna-lakritsikuppikakut

  • 75 g voita
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori
  • 0,5 dl sitruunalikööriä
  • 0,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kananmuna
  • 1,5 dl kevytmaitoa
  • 4 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 2,5 dl sokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa 12 paikan muffinssipelti vuuilla. Sulata voi ja sekoita joukkoon sitruunankuori, likööri, jogurtti, kananmuna ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne nesteisiin. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se vuokiin. Paista noin 20-25 minuuttia. Anna kuppikakkujen jäähtyä ja koverra keskustasta pala pois. Täytä kolo jäähtyneellä lakritsikastikkeella.

Lakritsikastike

  • 6 kick-patukkaa
  • 1,25 dl kuohukermaa

Laita kerma ja kick-patukat kattilaan. Kuumenna välillä sekoittaen kunnes patukat sulavat. Keitä kastiketta muutama minuutti, kunnes kylmään vesilasiin tiputettu pisara jähmettyy lasin pohjalle palloksi. Siirrä kastike kylmään jäähtymään.

Sitruunatuorejuustokuorrute

  • 50 g voita huoneenlämpöisenä
  • 300 g tomusokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 125 g maustamatonta tuorejuustoa

Sekoita voi, tomusokeri ja sitruunankuori tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa kouhkeaksi, noin 5 minuuttia. Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Valuta päälle halutessasi vielä lisää lakritsikuorrutetta.

Sunnuntaina vuorossa onkin sitten ne pelätyt macaron-leivokset.

Kategoriat

Kuppikakut

Kommentit(3)

  

Samankaltaisia kirjoituksia