Amerikkalaiset suklaamuffinssit

01. 03. 2014
Mehevän suklaisa muffinssi, kuorrutettuna suklaahipuilla pelastaa vähän surkeammankin päivän (ja parantaa jo enstisestään hyvää päivää). Nämä muffinssit ovat useampien kokeilujen tulos ja mielestäni aivan ihanan meheviä ja herkullisia, sekä erittäin helppotekoisia. Maistuvat hyviltä uunituoreinakin, mutta maku voimistuu ja seuraavana päivänä ovat ehdottomasti vielä parempia. Suklaahippujen asemasta voi käyttää rouhittua suklaatakin, nuo hiput kun ovat joskus vähän vaikeita löytää.

Amerikkalaiset suklaamuffinssit

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 150 g suklaahippuja /rouhittua suklaata
  • 1 dl leivontakaakaota
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vanilja-aromia / 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 50 g suklaahippuja tai suklaarouhetta koristeluun.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa vanilja, muna, jogurtti, maito ja öljy yhteen. Yhdistä seokset ja sekoita käännellen tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina 10-12 muffinssipellille levitettyyn vuokaan, ripottele päälle koristeluun tarkoitetut hiput ja paista noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä, maistuvat parhaalta seuraavana päivänä.

Kategoriat

Kuppikakut

Kommentit(4)

Vastaa käyttäjälle Taru Peruuta vastaus

  
  • Taru sanoo:

    Näitäkin varmaan pitää kokeilla… ovat sen verran hyvännäköisiä ;D Jogurtti varmasti mehevöittää taikinaa ihanasti!

    • Liisa sanoo:

      Tuo jugurttu tosiaan pitää muffinssit mehukkaina, vielä seuraavanakin päivänä ;D

  • Liisa sanoo:

    Heippa Arja! Pahoittelen reseptin epäselvyyttä, korjasin sitä nyt. Koristeluun tarkoitetut hiput tulevat siis paistamattomien muffienssien päälle, jolloin ne painuvat taikinaan sen verran, että pysyvät hyvin kiinni.

  • Arja sanoo:

    Nuo suklaahiput/-rouheko tulee valmiiden muffinssien päälle?

Samankaltaisia kirjoituksia