15 minuutin cookies ‘n cream -kakku

15 minuutin cookies ‘n cream -kakku

08. 08. 2016
Nopea herkku sopii loistavasti arki-illan makeannälkään. Keksejä ja kermaa sisältävä kakku valmistuu alle puolessa tunnissa. Mausta ei kuitenkaan tarvitse tinkiä, sillä tämä kakku vie kielen mennessään.

 

Viime kuukausina on tullut herkuteltua pääasiassa joulun mauilla. Viikonloppuna olohuoneessa pidetään joululahjavalvojaisia ja kuusi koristellaan ihan lähipäivinä. Pysyvästi joulu ei kuitenkaan vielä elokuussa valtaa kotiamme, vaikka kovin jouluihminen olenkin. Sen sijaan viikot kuluvat syksyllä ilmestyvää joulukirjaa kuvatessa ja joulun herkkuja leipoessa.

Viimeiset viikot ennen kirjan painoon lähtöä ovat usein niin kiireisiä, että blogi päivittyy hieman hitaammin. Nyt kuitenkin halusin leipoa varta vasten blogiin (ja tietenkin kahvittelemaan tulleelle siskolle). Mielessäni on jo pitkään pyörinyt 15 minuutin juustokakun keksiversio, jossa mahtava kerma-mascarponemousse maustetaan vaniljalla ja keksinmuruilla. Tästä tulikin ihan huippua, maku muistuttaa vähän jäätelökioskien kesähittiä, oreojäätelöä. Omia lempikeksejä käyttämällä kakusta tulee taatusti mieluista ja makuun saa kivoja lisävivahteita helposti. Esimerkiksi minttutäytekeksejä käyttämällä makuun tulee kivaa raikkautta.

Samaista kakkua löytyy muuten myös Makeaa marjoista ja hedelmistä -kirjastani, tosin mansikkaisena versiona.

15 minuutin juustokakku

8 annosta / alle 30 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 150 g suklaatäytekeksejä (esim. oreo tai domino)
  • 40 g voita

Täyte

  • 150 g suklaatäytekeksejä
  • 350 g mascarpone-juustoa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 3/4 dl tomusokeria
  • 1 rkl luontaista vaniljasokeria

Koristelu

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 6 suklaatäytekeksiä

Ohjeet

Pohja

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Aseta irtopohjavuoan reunus (halk. 15cm) tarjoiluvadille. Painele keksimuru-voiseos tiiviisti pohjaksi.

Täyte

Rouhi keksit veitsellä paloiksi. Mittaa kulhoon mascarpone ja kerma. Siivilöi joukkoon sokerit ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi. Lisää keksimurut ja vatkaa, kunnes seos on niin paksua, että sitä voisi pursottaa. Älä vatkaa kuitenkaan liikaa, ettei seos juoksetu. Lusikoi seos pohjan päälle mahdollisimman tiiviisti. Tasoita pinta esim palettiveitsellä. Jos et tarjoile kakkua välittömästi, voit antaa sen vetäytyä vuoassaan. Poista reunus lämmittämällä sitä ensin ulkopuolelta esim. kaasupuhaltimella tai kuumaan veteen kastetulla pyyhkeellä. Pyöräytä reunus irti ja nosta pois kakun ympäriltä. Koristele kakku esimerkiksi kermavaahdolla ja kekseillä.

Koristelu

Vaahdota kerma ja tomusokeri. Laita vaahto tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota kakulle ruusukkeita ja aseta jokaiseen ruusukkeeseen keksi.

Kategoriat

Juustokakut

Kommentit(19)

  
  • Emmi sanoo:

    Moi! Sopiiko tämä täyte suklaakakkupohjan väliin? Onko tarpeeksi jämäkkä? 🙂

    • Oikein hyvin sopii, käytän tätä usein ja pysyy kakun välissä oikein hyvin, kun vatkaat sen vain tarpeeksi kiinteäksi.

  • Kakku 123 sanoo:

    Hyvää tuli

  • Jaana sanoo:

    Näyttää niin herkulliselta. Jos on tekee kakun n.10 hengelle niin tuleeko tehdä 2kertaisena kakku? Näyttää aika pieneltä kakku. Tai jos tekee 22cm vuokaan.

    • Liisa sanoo:

      Hei Jaana! Kyllä 10 hengelle kannattaa jo tehdä melkein kaksinkertaisena. Tietenkin jos on kovin niukasti syöviä, niin tämäkin varmasti riittää. Kakku on tehty 15 cm:n vuokaan, joten 22 cm:n vuokaan kannattaa tosiaan kaksinkertaistaa ohje. Oikein ihania leivontahetkiä, toivottavasti pidät kakusta.

  • Nimetön sanoo:

    Aivan mahtavan näköinen. Voiko täytteessä kuohukerman sijasta käyttää vispikermaa vai vaikuttaako kakun onnistumiseen? Ja jos voi käyttää niin olisiko määrä kuinka paljon?

    • Liisa sanoo:

      Hei! Voit käyttää saman määrän vispikermaa, kakusta tulee silloin hieman korkeampi. Vispikermaan tehtynä täyte voi olla hieman pehmeämpää, joten voit antaa sen jämähtää kaapissa hetken, kuohukermaan tehtynä kakku on aivan samantien valmis.

  • Tiia sanoo:

    Hei, Liisa olen lukenut blogiasi jo kaksi vuotta ja mahtava blogi onkin kaikki nuo reseptit tulevat käyttöön.

    • Liisa sanoo:

      Hei Tiia! Aivan ihana kuulla. Usein blogia pitäessä miettii, kuka ruudun toisella puolella lukee juttujani ja tuntuukin aina ihanalta saada “kasvot” lukijoille.

  • Riikka sanoo:

    Eikö tähän tarvita liivatteet ollenkaan? Näyttää niin hyvältä.

    • Liisa sanoo:

      Kiitos Riikka! Ei tule liivatetta, ne ei tuossa 15 minuutissa ehtisi hyytyäkään 🙂

  • Merja sanoo:

    Hei, tänään syntymäpäiväni kunniaksi ajattelin tehdä tätä koska Oreo on yksi lemppareitani. Miten hyvin tämä säilyy jääkaapissa? Ajattelin tehdä sen valmiiksi nyt päivällä, illalla on vanhempainilta enkä sen jälkeen haluaisi enää alkaa tekemään ja siivoilemaan.

    • Liisa sanoo:

      Moi Merja. Kakku säilyy kermakakun, eli hyvin seuraavaan päivään, mutta ei juuri pidempään.

  • Äiti sanoo:

    Täysin puolueeton kommentti! Aivan I H A N A A!!!!!!!!

  • Leila sanoo:

    Heippa! Ajattelin kokeilla tuota kakkua, mutta käyttäisin 24cm irtopohjavuokaa. Luuletko, että nuo määrät riittää vai kannattaisiko esim pohja tuplata?

    • Liisa sanoo:

      Moi Leila! Tuo vuoka on tilavuudelta todella paljon suurempi, joten täyte kannattaa tehdä kaksinkertaisena. Pohjaa ei tarvitse ihan niin paljon, käyttäisin 200g keksejä ja 60g voita. Kannattaa myös antaa näin suuren kakun asettua vuossa hetki ennen irroitusta (esim. Tunti jääkaapissa), jotta se pysyy varmasti kasassa.

  • Tuija sanoo:

    Ihanan näköistä taas kerran, pakko kokeilla jossain vaiheessa. Jopa tällainen tumpelo saattaa onnistua tämän kanssa – kiitos Liisa.

    • Liisa sanoo:

      Kiitos paljon Tuija! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, varmasti onnistut.

Samankaltaisia kirjoituksia