Slutty browniet

13. 10. 2015
Tästä ei brownie enää paremmaksi voi muuttua. Esittelyssä siis Slutty Brownie eli tuttavallisemmin överibrownie.

btsBrownie

Näin pari viikkoa sitten herkullisen youtube -videon kuolattavan upeasta browniesta. Kolmekerroksisen brownien pohjustus aloitettiin suklaahippukeksitaikinalla. Päälle levitettiin Oreo -keksejä, jotka peiteltiin vielä ihanalla brownies taikinalla. Ainoa miinus tuossa ihanassa videossa oli, että kaikki ainekset kaivettiin amerikkalaiseen tyyliin suoraan eri paketeista. Mitään muuta ohjetta tuohon leivonnaiseen ei siis ollut kuin paketti valmiskeksitaikinaa, oreoita ja brownie-mixiä.

Ohjetta piti siis lähteä kehittelemään itse, tosin hyvä alku sille oli jo aiemmin tekemässäni brookiessa. Halusin vain keksi- ja brownietaikinoiden erottuvan enemmän toisistaan, joten korvasin muscovadon valkealla sokerilla. Silloin cookietaikina jää vaaleammaksi ja brownie erottuu selvästi tummempana. Makua tuo muuttaa hieman pehmeämmäksi, mutta mielestäni se toimikin paremmin noiden keksien kanssa.

Jenkeissä tämä brownie onkin niittänyt mainetta jo nimellä slutty brownie ja better than sex -brownie. Ja onhan tämä  toki aivan täydellinen leivonnainen.  Rapean herkullista cookietaikinaa, vielä rapeampia keksejä, ihanaa vaniljatäytettä ja herkullisen suklaista ja mehevää brownieta. Ja tietysti kevyttä ja kaloritonta. Vielä jos tähän yhdistäisi kinuskin ja maapähkinävoin niin makeanhimo (ja energiantarve) olisi tyydytetty vuodeksi. Tai ainakin seuraavaan palaan asti.

Slutty Browniet

Cookies -taikina

  • 125 g voita
  • 1 1/2dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl luontaista vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g suklaahippuja tai rouhittua suklaata
  • noin 15 kpl suklaatäytekeksejä (Oreo, Domino tms.)

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen ja kääntele voivaahtoon. Lisää joukkoon suklaahiput. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunivuoan (noin 20 x 30 cm) pohjalle. Asettele keksit taikinan päälle. Valmista seuraavaksi brownie -taikina.

btsBrownie2btsBrownie3

Brownie -taikina

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl luontaista vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen ja lisää taikinaan. Levitä taikina keksipohjan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Anna jähmettyä ennen leikkaamista.

btsBrownie4btsBrownie5

Brownieta voi syödä lämpimänäkin, mutta mielestäni se on parhaimmillaan vetäydyttyään jääkaapissa seuraavaan päivään. Älä paista pohjaa liian kypsäksi, silloin brownie kuivuu ja menettää herkullisuuttaan.

btsBrownie6btsBrownie7

Kategoriat

Piirakat

Avainsanat

brownie

Kommentit(29)

  
  • Millimetri sanoo:

    Pitkän aikaa on pitänyt tätä testata, ja nyt vihdoin sain siihen tilaisuuden.

    tein ohjeen maidottomana käyttämällä voin sijasta leivontamargariinia sekä kekseinä oreoita pyöreään vuokaan, toimii hyvin 🙂

    • Liisa sanoo:

      Ihana kuulla! Hyviä maidottomia tuotteita on nykyisin markkinoilla niin paljon, että korvaaminen ei yleensä ole ongelma. Hyvä tietää, että tämäkin toimii hyvin.

  • Niina sanoo:

    Onnistuisikohan tuplaamalla ohje pellilliseksi? Mitenhän paistoaika?

    • Liisa sanoo:

      Moi Niina! Tuplaohjeesta tulee tosiaan hyvin pellillinen. Paistoaika pitenee hieman, mutta varo paistamasta liian pitkään, ettei brownie kuivu.

  • Päikkä sanoo:

    Oijoijoijoijoi! Näillä herkutellaan meillä vappuaamiaisella. Jos ei näillä lähde päivä käyntiin, niin ei sitten millään. Nämä olivat myös todella helppoja tehdä, toki jäähdyttely vie oman aikansa ja vaatii malttia. 😉 Kiitos ihanasta reseptistä! Uusia brownie muunnoksia on aina niin hauska kokeilla ☺ Hauskaa Vappua!

  • Salla sanoo:

    Kumpaa suosittelisit, pakastusta pariks päiväks vai jääkaappisäilytystä? 🙂

    • Liisa sanoo:

      Pari päivää pitäisin kyllä mieluummin jääkaapissa. Paitsi jos on vaara, että ne sieltä vähitellen katoisivat 😀

  • Salla sanoo:

    Hei! Tää menee kyllä testiin! Kuinkahan kauan säilyy jääkaapissa hyvänä, esim jos teen tänään niin onko tarjoilukelpoista vielä sunnuntaina?

    • Liisa sanoo:

      Heippa Salla! Hieman tuo pohja tiivistyy, mutta on kyllä sunnuntainakin vielä syötävää. Laita brownie silloin tiiviiseen rasiaan, ettei reunat pääse kuivumaan liikaa.

  • Tiia sanoo:

    Tämä on kyllä ihan nimensä veroinen ohje, niin herkullista! 🙂 Sitä vain jäin miettimään että onkohan tän tarkoitus jäädä hiukan raa’aksi kun toistamiseen tein ite tätä ja ekalla kerralla paistoaika oli tuplasti ohjeen määrä? Nyt pidin ohjeen kertoman ajan ja keskeltä jäi edelleen hiukan höllyväksi 😀

    • Liisa sanoo:

      Moi Tiia! Ihana, että pidät ohjeesta 😀 Brownien kuuluu kyllä jäädä hieman pehmeäksi keskeltä, sillä se tiivistyy jääkaapissa. Seuraavana päivänä tarjoiltuna se on ehdottomasti parhaimmillaan. Varsinaisesti höllyvä sen ei kuitenkaan kuuluisi olla. Onko käyttämäsi vuoka ohjeen kokoinen? Pienempi vuoka tekee browniesta paksumman ja niiin se myös kypsyy hitaammin. Myös kovin runsaasti vaahdotetut kananmunat saavat brownien kohoamaan runsaammin ja silloin se jää helposti keskeltä raaksi. Ohjeessa riittää kevyt vaahdotus, ei missään nimessä niin kuohkea kuin sokerikakkupohjassa.

  • Maiju sanoo:

    Voi nam, minkä näköistä herkkua! 😛 Testilistalle heti!

  • Taru sanoo:

    Vitsi tämä oli hyvää! Jätin keksit pois, kun niitä ei kaapista sattunut löytymään. Jääkaappikylmänä aivan i-ha-naa vaniljajäätelön kanssa!

    • Liisa sanoo:

      Ihana kuulla Taru! On tosiaan hyvää myös ilman keksejä ja parhaimmillaan munkin mielestä suoraan jääkapista otettuna.

  • teea sanoo:

    Voikohan tämän pakastaa?

    • Liisa sanoo:

      Voi pakastaa. Rakenne tiivistyy hieman, mutta toisaalta browniessa se ei juuri haittaa. Suojaa vain hyvin, sillä tämä kerää aika helposti muita hajuja ja makuja itseensä.

  • Paula sanoo:

    Nää on kyllä niin taivaallisen hyviä! Tein isänpäiväksi näitä miehelleni kun kakku tehtiin ja vietiin mummulaan.
    Nyt meinaan tehdä näitä uudestaan mutta kokeilen gluteenittomana! Toivottavasti onnistuvat 🙂

    • Liisa sanoo:

      Ihanaa Paula! Tulethan kertomaan miten toimi gluteenittomana. Yritän itsekin lähiaikoina kehitellä enemmän myös gluteenittomia reseptejä.

  • Siiseli sanoo:

    Näyttää kyllä ihan törkyhyvältä!! Käytitkö pohjan cookies taikinaan tummaa vaiko maitosuklaata?

    • Liisa sanoo:

      Voi kiitos Siiseli! Käytän yleensä tummaa suklaata tasapainottamaan makeutta, mutta maitosuklaakin käy.

  • HeliAnneHelena sanoo:

    Testattu on! Minä käytin ihan tavallisia domino-keksejä, kun niitä sattui kaapissa olemaan. Suorastaan syntisen hyviä 🙂 Näitä tarjoilen myös isänpäivän kahvipöydässä.

  • Päivi sanoo:

    Voi viude! Nää oli mielettömän hyviä! Ja en löytänny Oreoiden tuoteselosteesta maitoa, joten sai tehtyy laktoosittomana.

    • Liisa sanoo:

      Loistavaa! Onneks tosiaan laktoosittomia tuotteita on nykyään niin paljon. Oreot taitaa sisältää pelkkää herjauhetta, jota osa laktoosi-intolerantikoista sietää, osa taas ei. Meillä ainakin pystyy mies syömään oreoita, kun laktoosi-intoleranssi ei ole niin paha.

    • Päivi sanoo:

      Itseasiassa ei ollu herajauhettakaan, vain maininta saattaa sisältää maitoa. Uskalsin siis tarjota tosi laktoosiherkälle kaverille, toivottavast ei perästä kuulu.. Näitä täytyy kyl tehdä toistekin, kohan eka satsi on sulateltu 😀

    • Liisa sanoo:

      No loistavaa, mä löysin vaan tuoteselosteen missä luki herajauhetta, mutta aina parempi jos ei sitäkään ole. Tuon sulattelu voi tosiaan vaatia muutaman päivän. Mulla on jo seuraava versiokin mielessä, eli ei tässä ainakaan laihtumaan pääse.

  • Tuija sanoo:

    Ihanalta näyttää taas Liisa, pääsispä maistelemaan !

    • Liisa sanoo:

      Kiitos Tuija! Nää kävi kyllä kaupaks, suosittelen testaamaan ei ole mitenkään monimutkaisia.

Samankaltaisia kirjoituksia