Nutella-seeprakakku

24. 03. 2016
Oreoiden, Nutellan ja herkullisen juustokakun yhdistelmä on täyteläinen ja ihana. Tuoreiden vadelmien kanssa tarjoiltuna kakku on vieläkin herkullisempi.

Nutellakakku

Scroll down for the english recipe.

Siitä onkin jo vierähtänyt tovi, kun olen viimeksi tehnyt paistettua juustokakkua. Nyt siihen iski kuitenkin oikein himo ja oli pakko alkaa kehittelemään uutta reseptiä. Rakastan samettisen pehmeää New York-cheesecake -tyylistä kakkua, joka on sisältä kermaisen pehmeä ja herkullisen tuhti. Nutella ja Oreo-keksit tuntuvat vain kasvattavan suosioitaan, joten päätin yhdistää kaikki rakkauteni ja upottaa ne tähän suunnattoman herkulliseen kakkuun.

Seepraraidoitus on ollut myös viime vuosien juttu Suomessa ja maailmalla, mutta se oli vielä jäänyt minulta testaamatta. Olin aiemmin vierastanut ajatusta hieman, koska pidän kuohkeista moussekakuista. Seeprakakussa massan on kuitenkin oltava hieman valuvaa eikä kakusta tule rakenteeltaan ihan yhtä ilmavaa (vaikka hyvää varmasti niinkin). Ulkonäkö näissä kakuissa kuitenkin on ollut suunnattoman hauska ja ihana raidoitus tekee yleisesti niin mitäänsanomattoman näköisestä paistetusta juustokakustakin todella kauniin ja herkullisen.

Raidoituksen tekeminen on helppoa, sillä raidat syntyvät kuin itsestään kun massoja kaadetaan vuorotellen keskelle vuokaa. Uusi kerros levittää edellistä kerrosta aina reunoille päin ja näin syntyy hauska kuvio. Massa kannattaa kaataa aika läheltä pintaa, jottei se painu pohjaan asti. Jos keskusta alkaa karkaamaan sivulle, voit varovasti kallistaa sitä hieman takaisin päin.

Nutellajuustokakku oreo-pohjalla (12 palaa)

Pohja:

  • 200 g Oreo-keksejä
  • 60 g voita

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja paista 160-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä täytteen valmistuksen ajan.

Täyte:

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko tai 1 rkl luontaista vaniljasokeria
  • 2 dl hasselpähkinä-suklaalevitettä (Nutella)

Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja maissitärkkelys tasaiseksi massaksi. Sekoita kananmunat joukkoon yksi kerrallaan. Kaada puolet massasta toiseen kulhoon.

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet toiseen kulhoon. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lämmitä Nutella mikrossa notkeaksi. Sekoita se toisen täytteen joukkoon.

Kaada 1 dl vaaleaa täytettä keskelle pohjaa. Kaada 1 dl Nutella-täytettä vaalean täytteen keskelle. Jatka näin kunnes kaikki täyte on kaadettu vuokaan (lopussa annosta kannattaa hieman pienentää, jotta saat keskikohdankin raidalliseksi). Paista kakkua 160-asteisen uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia, kakun keskustan pitää olla vielä hyllyvää. Sammuta uuni ja anna kakun kypsyä jälkilämmöllä vielä tunti. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään. Tarjoile sellaisenaan tai tuoreiden vadelmien tai vadelmakastikkeen kanssa.

nutellakakku2nutellakakku3

 

Nutella zebra cheesecake (12 servings)

If you need to convert the measeurements into cups you can use this converter.

Crust:

  • 200 g Oreos
  • 60 g butter

Preheat the oven to 160°C. Lightly grease a 20 cm round loose-bottomed tin with butter and line the base with parchment paper. Crush the oreos and stir in the melted butter. Press the crumbs into the base and sides of the prepared baking tin. Blind bake the base for ten minutes and then let it cool while you’re making the filling.

Filling:

  • 600 g cream cheese
  • 150 g creme fraiche
  • 2 tbsp cornstarch
  • 3 eggs
  • 1 dl sugar
  • 1 vanilla pod or 1 tbsp natural vanilla sugar
  • 2 dl chocolate-hazelnut spread (Nutella)

Beat the cream cheese, creme fraiche and cornstarch together. Add the eggs one at a time. Divide the filling into to bowls.

Split the vanilla pod lenghtways and scrape the seeds to one of the bowls. Add the sugar and stir well. Soften the Nutella by heating it a little. Stir it into the other bowl.

Pour 1 dl of the lighter coloured filling in the middle of the base. Pour 1 dl of the Nutella filling in the middle of the lighter filling. Keep pouring the fillings in turns until all of the fillings is poured into the tin (At the end you should pour a little smaller portions to make the middle nicely striped). Bake the cheesecake in 160°C for 40-45 minutes, it should jiggle a little from the middle. Turn the oven off and leave the cheesecake inside for about 1 hour. Let it cool in room temperature and rest in the fridge for 4-8 hours (or more).

Best served with fresh raspberries or berrycoulis.

Kategoriat

Juustokakut

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia