Myslisämpylät

Myslisämpylät

18. 01. 2015
Tuoreet sämpylät sopivat loistavasti viikonlopun välipalaksi ja nämä tekivät kauppansa kuin parempikin pullatavara.

Olin jo pari viikkoa sitten luvannut Jonille, että leivotaan sämpylöitä. Ostettiin myslitkin valmiiksi, koska oltiin luettu Ullan tehneen erityisen makeita myslisämpylöitä. Taisi olla mysli niin makeaa, että sämpylöistä tulikin pullaa.

Jotenkin ohjelmaa on viime viikkoina ollut kuitenkin sen verran, että sämpylöiden teko pääsi unohtumaan. Olen hoitanut todella tärkeitä velvollisuuksia, kuten vieraillut NYT-liitteen korvapuustiraadissa, Fazerin hääkakkutastingissä ja Stockmannilla maistattamassa Ekbergin klassikkoleivonnaisia ja signeeraamassa Koko Suomi leipoo-kirjoja (eli siis syönyt pullaa ja kakkua ja höpötellyt mukavia ihmisten kanssa). Tänään Jontsa sitten muisti että meidänhän piti leipoa, joten eikun hihat heilumaan. Siitä olikin aika pitkä aika, kun oltiin viimeksi tehty sämpylöitä ja kylläpä uunituore sämpylä maituikin hyvältä. Taisinpa syödä useammankin kahvikupillisen kaverina.

Myslisämpylät

20 annosta / yli 60 min / helppo MU

Ainesosat

  • 5 dl maitoa
  • 3 rkl muscovadosiirappia (tai hunajaa/siirappia)
  • 1-1½ tl suolaa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • ~7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • ½ dl öljyä
  • 3 dl mysliä

Ohjeet

Lämmitä maito noin 42 asteiseksi. Lisää siirappi ja suola. Sekoita kuivahiiva täysjyvävehnäjauhoihin ja lisää nesteeseen. Lisää vehnäjauhot alustaen ja vaivaa kunnolla. Lisää öljy ja lopuksi mysli. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.

Leivo sämpylöiksi ja kohota vielä uunipellille liinan alla noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita sämpylät uunin keskitasolle ja heitä mukillinen vettä uunin pohjalle (Tästä tulee uuniin reilusti höyryä, mikä tekee sämpylöihin rapean kuoren). Paista sämpylöitä kunnes ne ovat saaneet kauniin paistovärin ja rapean kuoren.

Kategoriat

Leivät

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia