Maapähkinä-suklaapiiras

08. 11. 2016
Suloisen täyteläinen pähkinäpiiras kuorrutetaan suklaalla ja pinnalle ripottellaan reilusti popcorneja ja ihanaa kinuskikastiketta.

maapahkina-suklaapiiras

Rakastan maapähkinävoita ja siitä tehtyjä leivonnaisia. Kun törmäsin tähän herkulliseen piiraaseen yhdessä seuraamistani blogeista, en saanut sitä mielestäni. Ihana maapähkinän, suklaan ja kinuskin yhdistelmä kummitteli ajatuksissani ja nyt viimein löysin aikaa piirakan testailuun.

En tietenkään voinut pitää näppejäni erossa reseptistä vaan muokkasin sitä oman kaapin sisältöön sopivammaksi. Oikaisin laiskasti myös muutaman mutkan, ja päädyin tekemään pohjan keksimurskasta. Mielestäni tuo ihana keksipohja antaa piirakalle sopivasti lisää makua ja kivaa rapeutta. Se sopii loistavasti pähkinäisen täytteen kanssa.

Nyt tämä makean suolainen piirakka on jokaisen maapähkinävoin ystävän unelma. Herkullisen pähkinäinen täyte on ihanan täyteläinen ja vaikka kuvittelinkin sen olevan hieman ylimakea, ei se sitä todellakaan ole. Kahvin kanssa pähkinäisyys korostuu juuri sopivasti ja yhdistelmä on mitä täydellisin. Herkku on hyvin riittoisa ja pienikin pala riittää.

maapahkina-suklaapiiras2maapahkina-suklaapiiras3

Maapähkinä-suklaapiiras
10 palaa   |   yli 60 min   |   keskitaso

Pohja

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 75 g voita

Murskaa keksit hienoksi jauheeksi. Sulata voi ja lisää se keksirouheeseen. Sekoita tasaiseksi ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halk. 24 cm) tai (13×36 cm). Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Esipaistaminen ei ole välttämätöntä, mutta pohja saa siitä mukavan paahtunutta makua.

Täyte

  • 1 tlk (397 g) makeutettua kondenosoitua maitoa
  • 1 tlk (397 g)  karamellisoitua kondensoitua maitoa (dulce de leche)
  • ¾ dl maapähkinävoita
  • 1 rkl vaaleaa siirappia
Mittaa kaikki ainekset mikron kestävään astiaan. Lämmitä täytettä mikroaaltouunissa 30 sekunnin jaksoissa välillä sekoittaen, kunnes sen koostumus on yhtenäinen. Lämmitä seosta vielä kerran 30 sekuntia, jotta se alkaa hieman kypsyä. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa 175°c:ssa noin 10-15 minuuttia tai kunnes täyte on asettunut. Anna piirakan jäähtyä ja kuorruta suklaaganachella.
Kuorrute
  • 100 g tummaa suklaata (70% kaakaota)
  • 1¼ dl kuohukermaa
  • sormisuolaa
  • popcorneja
  • kinuskikastiketta

Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada se suklaan päälle. Sekoittele kunnes kaikki suklaa on sulanut. Kaada suklaa kinuskin päälle ja ripottele päälle vielä sormisuolaa, popcorneja ja valmista kinuskikastiketta.

Kategoriat

Piirakat

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia