Kinuskicookiet

Kinuskicookiet

01. 12. 2015
Cookiet ovat täytettyinä entistäkin herkullisempia. Tämä kinuskinen täyte sopii suklaahippukeksiin täydellisesti.

Tehtailin pari viikkoa sitten superherkullisia Nutella-cookieita. Meillä poika ei voi kuitenkaan syödä pähkinää, joten hänelle piti kehitellä oma herkkunsa. Pelkät tavalliset suklaahippukeksit eivät nyt innostaneet (niin herkullisia kun ne ovatkin), joten päätin kehitellä jotain aivan ihanaa. Kappeja tutkiskellessani löysin pussillisen Alku-karkkeja. Ihan käsittämätön löytö, yleensä nuo karkit katoavat meillä hetkessä. Tällä kertaa olin kuitenkin keksinyt niin hyvän piilon, että itsekin sen jo unohdin. Karkit päätyivätkin sitten ihanan pehmeisiin cookieihin sydämeksi. Karkki muuttuu uunissa kinuskiksi, joka valuu lämpimästä keksistä haukattaessa juuri sopivasti. Kylmänä täyte ei ole valuvaa, mutta keksit ovat silloinkin aivan mainioita.

Kinuskicookiet

18 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

  • 125 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl luontaista vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 3½ dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl suklaahippuja (noin 200 g)
  • 18 kpl pehmeitä toffeemakeisia (esim. Brunberg Alku)

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja kääntele voivaahtoon. Lisää suklaahiput ja kääntele tasaiseksi.

Ota taikinasta noin golfpallon kokoisia paloja ja paina ne kämmenellä litteäksi. Lisää päälle toffeemakeinen. Nipistä reunat ylös niin, että muodostuu pallo. Aseta pallot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä väleihin reilusti tilaa, sillä keksit leviävät uunissa. Paista 170 asteessa noin 10-12 minuuttia.

Kategoriat

Keksit

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia