Hedelmä Pavlova

Hedelmä Pavlova

23. 03. 2015
Pavlova on pääsiäisen kestosuosikki. Se sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon ja jos herkut tekee leivoskokoon, voi jokaiselle vieraalle täyttää oman minipavlovan myös allergiat ja mieltymykset huomioon ottaen.

Tein pavlovaa viime viikolla pikaisena vierasherkkuna, kun ystäväni Irma tuli kahville. En ehtinyt käydä kaupassa ja kotona ei ollut edes jauhoja, joten tarjottavien keksiminen oli vähän haastavaa. Onneksi kaapista löytyi sentään sokeria ja kananmunia, sekä ihania hedelmiä, joita olin ostanut kuvaamista varten kokeiluun. Aika hyvä herkkuhan näistä sitten kehittyikin. Ja ei, meillä ei yleensä löydy jääkaapista granaattiomenia ja passion-hedelmiä, mutta olin juuri pari päivää aiemmin päättänyt ostaa näitä ihan kokeilumielessä. Granaattiomenaa en ollut koskaan maistanutkaan ja se yllätti oikein positiivisesti. Ihanaa rapeutta ja ihan pientä kirpeyttä, mikä sopi loistavasti makean marengin kumppaniksi. Ja tuo värihän on jotain käsittämättömän upeaa.

Pavlovat: 9 kpl

Marenkipohjat:

  • 3 kananmunanvalkuaista
  • hyppysellinen suolaa
  • 2 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
  • 1/2 tl etikkaa

Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja muodostaa teräviä huippuja. Kääntele joukkoon etikka. Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille pesiä. Paista marenkeja noin tunti tai kunnes pinta on rapea ja myös pesän pohja näyttää kypsyneen. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.

sitruunapavlova3sitruunapavlova2

Sitrus curd:

  • 1 lime
  • 2 sitruunaa
  • 1 kananmuna
  • 2 kananmuna keltuaista
  • 0, 75 dl sokeria
  • 25 g voita
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Raasta hedelmistä kuori ja purista sitruunoiden mehut kattilaan. Lisää sokeri ja voi ja kiehauta seos. Vaahdota munat ja keltuaiset ja sekoita maissitärkkelys limen mehuun. Yhdistä maissitärkkelys ja kananmunat. Kaada munaseos kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee selvästi. Siivilöi seos kulhoon jäähtymään.

Täyte:

  • 2 dl kermaa
  • sitrus curdia maun mukaan
  • tomusokeria
  • 2 passion-hdelmää
  • 1 granaattiomena

Vaahdota kerma ja mausta se sitrus curdilla ja tarvittaessa tomusokerilla. Lusikoi täytettä jäähtyneisiin marenkipohjiin. Lusikoi päälle passion-hedelmän ja granaattiomenan siemeniä. Granaattiomenan siemenet irtoavat parhaiten kun halkaiset hedelmän ja naputtelet sen kuorta lusikalla. Siemenet lentelevät reilusti, joten tee tämä kulhon päällä. Meidän keittiö näytti prosessin jälkeen teurastamolta, kun mehua ja siemeniä lenteli ympäriinsä.

Pääsin viime viikolla muuten pitkästä aikaa nauttimaan jonkun muun valmistamia herkkuja, kun kävin Kluuvikadun Fazer Cafessa juhlistamassa Eero Paulamäen hienoa menestystä World Chocolate Mastersin Scandinavian karsinnassa. Oli aika poikkeuksellisen hyvää ja siitä lisää ihan lähipäivinä.

 

Kategoriat

Muut Pääsiäinen

Kommentit(2)

  
  • Taru sanoo:

    Ihania! Nämäkin herkut on mulla vielä kokeilematta. En ole tehnyt pavlovaa isonakaan… Meillä on sisko aina hoidellut nuo marenkileivonnaiset, kuten pavlovat ja brita-kakun. Pitää kyllä kokeilla itse näitä pieniä, ovat niin nättejä 🙂

    • Liisa sanoo:

      Kiitos Taru! Mäkin oon vasta viimesen vuoden aikana innostunut enemmän leipoo marenkijuttuja ja nyt oonkin ihan höpsähtänyt niihin. Hirveesti marenkisia ideoita, kunhan vaan ehtis niitä kaikkia testaamaan.

Samankaltaisia kirjoituksia